Psychotrauma therapie

 

Traumatherapie

 

Zowel voor kinderen als voor volwassenen wordt

individuele traumatherapie aangeboden.

 

 

De traumabehandelaren van TraumaZorg gebruiken diverse wetenschappelijk bewezen therapie├źn zoals EMDR of cognitieve gedragstherapie om kinderen en volwassenen met traumaklachten te behandelen.

 

Daarnaast zijn een aantal van onze collega's bedreven in onder andere psychomotore therapie, ACT en mindfulness om via deze benaderingen de traumatherapie te ondersteunen. 

 

De kosten voor intake bedragen 80 euro. De therapiekosten worden bepaald door de individuele traumabehandelaar. Reken voor een individuele sessie op een kost tussen 70 en 85 euro. Binnen TraumaZorg wordt voor sommige behandelonderdelen ook een groepsaanbod aangeboden. Dit is steeds goedkoper dan individuele therapie.


Sommige zorgverzekeringen betalen een deel van de therapiekosten terug.  Neem hierover contact op met uw zorgverzekering. 
Daarnaast werken wij samen met vzw TraumaCura en vzw Trampolien waar aanvragen voor tegemoetkoming in kosten kunnen aangevraagd worden.

 

Traumatherapie

in groep

 

 

Deelname aan therapie in groep kan een optie zijn voor wie ook steun en ervaring van lotgenoten zoekt.

 

 

Bij voldoende vraag kan ook groepstherapie aangeboden worden zoals bijvoorbeeld een voorbereidende groep, een psycho-educatiegroep of een groep voor naasten.