Traumatherapie

 

Traumatherapie

 

Zowel voor kinderen als voor volwassenen wordt

individuele traumatherapie aangeboden.

 

 

De traumabehandelaren van TraumaZorg gebruiken diverse wetenschappelijk bewezen therapie├źn zoals EMDR of cognitieve gedragstherapie om kinderen en volwassenen met traumaklachten te behandelen.

 

Daarnaast zijn een aantal van onze collega's ook bedreven in vaktherapie├źn zoals dramatherapie, speltherapie en muziektherapie om via deze benadering de traumatherapie te ondersteunen. 

 

Voor onze specialistische therapie hanteren wij een tarief van 60 euro/uur. Diverse zorgverzekeringen betalen een deel van deze therapiekosten terug. 

 

Traumatherapie

in groep

 

 

Vanaf april 2019 zal gestart worden met een voorbereidingsgroep om dames met complexe PTSS voor te bereiden op traumaverwerking.

 

 

Daarnaast kunnen bij voldoende vraag ook andere vormen van groepstherapie aangeboden worden zoals bijvoorbeeld Vroeger en Verder, een veerkrachtgroep voor jongeren of muziektherapie of dramatherapie in groep. 

 

Powertools

 

 

In de stad Hasselt loopt momenteel voor het tweede schooljaar Powertools. Powertools is een gezamenlijk en gesubsideerd project met GroepIntro en TraumaZorg als actoren.

 

 

Powertools beoogt om het welzijn en de integratie van kinderen en jongeren met een vluchtverhaal te verbeteren. Zowel deze kinderen en jongeren als de leerkrachten krijgen tijdens het schooljaar op verschillende momenten ondersteuning.